Digitális Vendéglátó Eladó

Vendéglátó-eladó 9. osztály!

Mai nap kérnék tőletek egy fogalmazást, amiben leírtok egy kitalált történetet. Vendéglátó dolgozó vagy és a munka előtti előkészületektől a vendég fogadása, rendelése, étel-, ital ajánlása, szervírozás, esetleges panaszok kezelése, a végén fizettetés és elköszönés a vendégtől. 
Találjatok ki saját történetet, építsetek bele vendég típusokat is, többen érkeztek esetleg, ha bort rendeltek hogyan mutattad be ( video ) stb. Várom a fogalmazásokat!
 
Szilvi néni
2020.04.22.

Tegnap küldtem nektek az előkészítő műveleteknél a növényi eredetű élelmiszerek előkészítését, amit a füzetetekbe be kellett másolni. Válaszoljatok a kérdésekre!
 
1. Mit értünk anyaghányadon?
2. Hogyan készítjük elő a zöldségféléket?
3. Sorolj fel pár zöldségfélét és gyümölcsöt, amit a vendéglátásban használsz!
4. Hogyan készítenéd el a görög salátát?
 
Várom a válaszokat és küldöm az állati eredetű élelmiszerek előkészítését is a következő levélben.

2020.05.04.


 

Kedves Vendéglátó-eladó 10. osztály!

Az első tételt dolgozzátok ki és küldjétek el. Ahogyan tanultuk, jellemezzétek, mi az összetétele és hogyan készíted el. Otthon ha eltudjátok készíteni, várom a képeket is hozzá. Az ananászos-kókuszos smoothie helyett lehet mást is ami van otthon. várom mindenkitől az e-mailt!
1 Tétel:
Ön egy vendéglátóhely eladója, ahová 1 fő vendég érkezik. Végezze el az alábbi feladatokat!    - Köszöntse a vendéget, ismertesse a kiszolgálásra vagy felszolgálásra kerülő ételek,  italok neveit, jellemzőit!
  -Készítse el/ tálalja az ételeket és italokat a pultban, majd szolgálja fel azokat!
  -Az étkezés befejezésekor készítse el a gépi nyugtát. és ,,fizettesse" a vendéget!
  -A használt gépeket, sütő-főző berendezéseket helyezze üzembe. illetve üzemen kívül!
A vendég rendelése a következő:
  -Hot-dog
  -Ananászos- kókuszos Smoothie
 
Várom a válaszokat mindenkitől, képeket készítsetek és csatoljátok!
Szilvi néni
A tökéletes cappuccino elkészítése lépésről lépésre” megtekintése a YouTube-on

 Videó Megtekintése

2020.04.02.

Vendéglátó-eladó 10.
Kedves Tanulók! 
 
Csatolok nektek fájlt az étlapokról, írjátok le mi az étlap és milyen étlap fajtákat ismertek! Állítsatok össze egy étlapot! 
A tételeket tanuljátok, holnap felelés! 
Szilvi néni

2020.04.27.


Vendéglátó-eladó 10.

A tálalóasztalról, a patikákról és a kis leltárról küldöm amit meg kell tanulnotok!

Letölthető tananyag

 
Szilvi néni

2020.04.28.


Gyors elérések

Digitális Oktatás

Tananyagok:Gyakorlati képzés / Digitális Oktatás menüpont alatt!
Központi E-mail:
digitalisoktatas.csertszak@gmail.com
Építőipar (Kőműves, Burkoló, Festő) E-mail:
epitoipar.csertszak@gmail.com
Gépészet (Ép.Lak., Hegesztő, Kp.Fűtés) E-mail:
gepeszet.csertszak@gmail.com
Asztalos E-mail:
asztalos.csertszak@gmail.com
Villanyszerelő E-mail:
villanyszerelo.csertszak@gmail.com
Eladó E-mail:
elado.csertszak@gmail.com
Nőiszabó E-mail:
noiszabo.csertszak@gmail.com
Vendéglátó Eladó E-mail:
vendeglato.csertszak@gmail.com
Parkgondozó E-mail:
parkgondozo.csertszak@gmail.com

Központi elérhetőségek

Címünk:1211 Budapest, Transzformátorgyár u. 7.
Telefon/Fax: 277-8938, 425-2553
E-mail:csertszak92@gmail.com

Ügyvezető Igazgató

Kosik György

Cím:1211 Budapest, Transzformátorgyár u. 7.

Pályaválasztási Tanácsadó
Gyakorlati Oktatás Vezető

Kelemen Lajos

Cím:1211 Budapest, Transzformátorgyár u. 7.
Telefon:277-8938
Mobil:0620-231-3187

Szakképző Központ

Imréné Zsille Viktória
szakképzési koordinátor

Cím:1211 Budapest, Transzformátorgyár u. 7.
Telefon:278-0959, 278-0960

common-goalseuropass